Geldschieters – Frisia Financieringen

De reclames van Frisia Financieringen verschijnen regelmatig op de televisie. Ook in tijdschriften, kranten en internet laat Frisia Financieringen er geen gras over groeien. Maar wat is Frisia Financieringen nu precies? En wat doen ze?

DSB Groep
Om te kijken wat Frisia precies is, doen we eerst een stap terug. Dan komen we uit bij een overkoepelende organisatie die DSB Groep wordt genoemd. Dit is de Dirk Scheringa Beheer Groep, ook wel de Dirk Scheringa Bank. Frisia maakt deel uit van deze organisatie.

Buro Frisia
In 1975 werd het bedrijf DSB Groep opgericht. Toen droeg het de naam Buro Frisia. De oprichters waren Dirk Scheringa en zijn vrouw. Voorheen was Scheringa politieagent. Hiervan nam hij echter ontslag. Bureo Frisia is op 28 december 1998 opgegaan in de DSB Groep.

Sparen en krediet
DSB Bank en DSB Direct zijn de meest belangrijke onderdelen van het bedrijf. Vrijwel alles wat de DSB Groep doet heeft te maken met financieringen, sparen en leningen. Vooral kredieten worden veel door de DSB Groep gedaan, onder tal van verschillende merknamen. Wie dus de namen Becam, Postkrediet, Frisia Financieringen, Spaarkrediet en Lenen.nl voorbij ziet komen, weet vanaf nu dat daar maar één organisatie achter zit: de DSB Groep.

Bedrijf
Het bedrijf boekt jaarlijks ruim tweehonderd miljoen euro aan omzet. Er zijn ongeveer tweeduizend mensen in dienst van DSB Groep. Het hoofdkantoor van de organisatie bevindt zich in Wognum, Noord-Holland. De woordvoerder van DSB Bank is Klaas Wilting.

Hypotheken
Naast leningen (kredieten) en spaarvormen biedt DSB ook een hele reeks aan hypotheken en verzekeringen aan particulieren. Al met al heeft DSB in Nederland een marktaandeel van maar liefst 17% op het consumptief krediet. Tevens is de bank actief in België en Duitsland.

De Nederlandsche Bank
De DSB Bank heeft een officiële bankvergunning van de Nederlandsche Bank en staat geregistreerd bij de AFM – de Autoriteit Financiële Markten. Ook is DSB Bank aangesloten bij de stichting BKR – Bureau Krediet Registratie.

Frisia Financieringen
Frisia Financieringen is een organisatie die al meer dan dertig jaar ervaring heeft in het verstrekken van kredieten. Om die reden weet Frisia als geen ander waarnaar haar klanten op zoek zijn. Daaronder vallen aantrekkelijke rentes en lage maandlasten. Frisia Financieringen is geschikt voor iedereen tussen de 18 en 65 die van plan is een lening af te sluiten. Of dat nu om een nieuwe lening gaat of om het herzien van een huidige lening.